Leergang zwemlessen

Zwemles bij Sportcentrum Velserbroek. 

Een leven lang zwemplezier! Niet alleen in het zwembad, maar ook in het buitenwater. Want allerlei watersporten, zoals surfen, zeilen, duiken, roeien kan uw kind dankzij het Zwem-ABC een leven lang op een veilige manier beoefenen. Stapje voor stapje werken wij naar het examen toe, zodat het kind veilig kan leren zwemmen. Het einddoel van het leren zwemmen is het diploma C van het Zwem-ABC. Zowel het diploma A als het diploma B zijn logische tussenstappen op weg daar naar toe.

Pas als de opleiding voor het Zwem-ABC voltooid is, zijn kinderen veilig en staan zij hun mannetje in en rond het water.

• Met het A-diploma kan een kind zich redden in een zwembad zonder attracties

• Met het B-diploma kan een kind in een zwembad met attracties, zoals een kleine glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.

• Met het C-diploma/Nationale Norm Zwemveiligheid kan een kind in een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve de zee).    

Belangrijker nog, een kind kan hierdoor veilig meedoen aan verschillende soorten watersportactiviteiten.  

Het zwembad

Het speciaal gebouwde instructiebad is 11 x 6,5 meter, heeft een waterdiepte van 1,40 meter en een watertemperatuur van 31 graden. Het wordt d.m.v. de nieuwste filtertechnieken gereinigd. Door het warme water is het mogelijk om jonge kinderen dertig tot zestig minuten in het water te laten oefenen.

Lesdagen

Uw kind zwemt 1 of 2x per week bij Sportcentrum Velserbroek, 45 of 60 minuten voor het zwem-ABC. De kinderen kunnen bij ons starten vanaf 4 jaar. Ze zwemmen in de volgende niveaugroepen; watergewenning – brons – zilver – zilver+ – goud – diploma A – diploma B – diploma C. Zodra ze een brevet behaald hebben schuiven ze door naar een hoger niveau.

Om de vorderingen van uw kind te volgen werken wij met Zwemscore, een leerlingvolgsysteem via internet waarvoor u als ouder of verzorger na inschrijving een persoonlijke inlogcode ontvangt.

De instructeur haalt de kinderen op en neemt ze mee naar het zwembad.

Er mag elke les 1 ouder mee dit i.v.m. 4 ogen principe.

Hoelang duurt het voordat mijn kind kan zwemmen?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Een exact antwoord daarop is echter niet te geven. Het ene kind kan lopen met 9 maanden, een ander loopt pas na 2 jaar. Ditzelfde geldt voor zwemmen. Kinderen van 4 jaar kunnen nauwelijks in 1 jaar zwemmen. Indien u met uw kind op zeer jonge leeftijd met zwemmen begint, moet u rekening houden met een langer leerproces.  

Is uw kind wat ouder wanneer hij/zij begint met zwemles, dan kan het zijn dat uw kind het diploma eerder behaalt. Bedenkt u echter dat zwemmen een zeer gezonde activiteit is.  Uw kind is namelijk  1 keer per week zeer intensief aan het bewegen en versterkt daardoor de ademhaling en de bloedsomloop. Wanneer uw kind op een prettige manier kennis maakt met het water, leert het beter wat je allemaal wel en niet in het water kan. Kortom, zwemles draagt op meerdere manieren bij aan het welzijn van het kind.

5A0A3626